ACCELEREAZĂ PULSUL VREMURILOR.

BMW i Vision.

Atunci când explorezi drumuri noi trebuie să te îndepărtezi de tradiţie şi să-ţi orientezi
gândirea într-o direcţie complet nouă. Cu BMW i Vision, această aspiraţie capătă forme
specifice. Ideile vizionare şi tehnologiile inovatoare devin tangibile pentru prima dată, iar
astfel viitorul mobilităţii este real. Fiecare automobil BMW i Vision oferă o viziune specială
pentru activitatea de dezvoltare, precum şi stimuli şi sursă de inspiraţie pentru mobilitatea
fără emisii de noxe şi sustenabilă a viitorului.

BMW i VISION FUTURE INTERACTION.

Automobilul BMW i Vision Future Interaction a fost prezentat în premieră la Expoziţia de produse electronice pentru consumatori din 2016, din Las Vegas, şi oferă o perspectivă asupra habitaclului interconectat al viitorului. Interfaţa pentru utilizatori cu afişaje de înaltă rezoluţie, operată prin intermediul ecranului tactil, a comenzii vocale sau a sistemului de control prin gesturi „AirTouch”, duce conducătorul auto într-o lume cu totul nouă. Iar toate acestea sunt integrate într-un roadster fascinant.

Conectat cu viitorul.

BMW i Vision Future Interaction

PROIECTUL i.

BMW i3 (94 Ah).

Povestea de succes a BMW i continuă – sau mai bine zis merge cu viteză mai departe. Cu autonomia de până la 200 km la o singură încărcare a bateriei, noul BMW i3 (94 Ah) este un partener de încredere în călătoriile lungi. Iar, cu acceleraţia de la 0 la 100 km/h în doar 7,3 secunde, acesta îşi demonstrează adevăratele calităţi de sprinter.

    BMW i VISION FUTURE INTERACTION.

    Viitorul este expus în 2016, în Las Vegas: automobilul BMW i Vision Future Interaction oferă o perspectivă asupra habitaclului interconectat al viitorului, în cadrul Expoziţiei de produse electronice pentru consumatori. Unul dintre detaliile importante ale acestuia este „AirTouch”, un sistem complet nou care permite controlul prin gesturi a numeroase funcţii.

      LANSAREA PE PIAŢĂ A BMW i8.

      Automobilul sport al viitorului – cu cifrele de consum şi de emisii de noxe ale unui automobil compact. Punctul forte al acestui hibrid plug-in constă în sincronizarea perfectă dintre motorul electric şi motorul cu combustie, care se observă în eficienţa maximă şi în dinamica de pe şosea. Acesta reprezintă o viziune inteligentă propulsată la maximum: este primul automobil sport care poate accelera chiar şi spiritul vremurilor.

        LANSAREA PE PIAŢĂ A BMW i3.

        Mobilitate urbană reinventată: BMW i3 este rezultatul unei viziuni care depăşeşte condusul agil ce protejează mediul înconjurător. Cu designul său vizionar şi sistemul de propulsie BMW eDrive inovator, BMW i3 este automobilul viitorului. Acesta are zero emisii de noxe şi este complet conectat cu oraşul.

          CONCEPTUL BMW i3 COUPÉ.

          Redefinirea mobilităţii înseamnă mai mult decât condus agil care protejează mediul înconjurător. Rezultatul este BMW i3, care oferă o perspectivă asupra automobilului viitorului, prin designul său vizionar. Sistemul de propulsie BMW eDrive inovator are emisii de noxe zero şi oferă experienţă de condus unică, relaxantă şi foarte silenţioasă.

            CONCEPTUL BMW i8 SPYDER.

            Mai puţină greutate, mai multă libertate – conceptul BMW i8 Spyder: acest roadster impresionant cu construcţie uşoară şi sistem de propulsie hibrid renunţă la plafon şi se bazează pe carbon, aluminiu şi litiu, fără a face niciun compromis. Sistemul de propulsie şi bateriile sunt încadrate eficient în structura automobilului, astfel încât greutatea este perfect echilibrată.

              CONCEPTUL BMW i8 ŞI CONCEPTUL BMW i3.

              Următorul stadiu de evoluţie al BMW Vision EfficientDynamics este conceptul BMW i8. Acesta îmbină performanţa impresionantă a unui automobil sport cu un nivel mare de eficienţă. Conceptul BMW i3 este prezentat în acelaşi timp şi este primul automobil complet conectat care a fost creat special pentru cerinţele mobilităţii electrice.

                LANSAREA BMW i.

                Născut electric: BMW i este noul brand de la BMW, care impresionează prin conceptul său de mobilitate şi care introduce mobilitatea integral electrică în rutina zilnică – înainte, în timpul şi după călătorie. Acest lucru se datorează faptului că BMW i gândeşte global şi sustenabil – şi îţi îndeplineşte toate dorinţele, prin intermediul serviciilor sale inovatoare de mobilitate.

                  BMW VISION EFFICIENT DYNAMICS.

                  A fost dezvoltat pentru prima dată un concept general de economisire a energiei; anterior, abordarea presupunea doar integrarea de tehnici de economisire a energiei în modelele deja existente. Caroseria şi sistemul de propulsie au fost create special pentru acest scop, iar conceptul a devenit baza tehnologică pentru multe dintre dezvoltările ulterioare ale BMW.

                    PROIECTUL i.

                    În primăvara anului 2008, cele mai strălucite minţi ale BMW s-au întâlnit într-o locaţie secretă din München pentru a analiza un obiectiv ambiţios: redefinirea mobilităţii urbane. Echipa de la München a adunat un grup de experţi, l-a denumit „proiectul i” şi i-a încredinţat o singură misiune: să uite tot ce a existat până atunci şi să regândească totul.

                      Consum de combustibil şi emisii de CO₂.

                      Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale autoturismelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.

                      Autonomia automobilului depinde de diverşi factori, în special de: stilul individual de condus, ruta selectată, condiţiile meteo, utilizarea sistemului de încălzire/ aer condiţionat şi de cerinţele individuale.

                      Cifrele pentru consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie se aplică în funcţie de formatul de jante şi anvelope selectat.

                      * Jante 2: de 20” tip 431
                      ** Jante 2: de 20” cu anvelope de iarnă

                      Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i8 cu BMW eDrive şi sistem hibrid plug-in:
                      Emisii medii de CO2, în g/km: 49
                      Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 11,9
                      Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 2,1

                      Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i3 (94 Ah) cu sistem de extindere a autonomiei:
                      Emisii medii de CO2, în g/km: 12
                      Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 11,3/ 11,9**
                      Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0,6

                      Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i3 (60 Ah) cu sistem de extindere a autonomiei:
                      Emisii medii de CO2, în g/km: 13
                      Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 13,5
                      Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0,6

                      Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i3 (94 Ah):
                      Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
                      Emisii medii de CO2, în g/km: 0
                      Consum de energie, în kWh/100 km: 12,6/ 13,1*

                      Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i3 (60 Ah):
                      Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
                      Emisii medii de CO2, în g/km: 0
                      Consum de energie, în kWh/100 km: 12,9